Paperback, 458 pages

Dutch language

Published April 21, 2023 by Godijn Publishing.

ISBN:
978-94-6464-107-3
Copied ISBN!
4 stars (1 review)

Draken zijn de ultieme formule voor chaos en vernietiging. Weinig is woester of laat wredere sporen na. Draken zijn grillig, listig en hardnekkig. Zij die besluiten de jacht te openen op hun draken, moeten daarom over bijzondere vaardigheden beschikken. Moed is een vereiste, intelligentie moet voorgaan op kracht. Vindingrijkheid is broodnodig en niet in de minste plaats moet men volhardend zijn.

“Drakendoders” is het vijfde deel van “de kronieken van Azeria”. Het boek volgt het pad van Vohan, Shutai, Aresta en Emerin, die allen worstelen met soms letterlijke, soms spreek- woordelijke draken. Weten ze hun demonen te overwinnen en komen ze sterker uit de strijd? Of blijken hun draken hen te machtig en zal de Hèridath van Gashdan aan het langste eind trekken?

1 edition

Humor en mooi taalgebruik

4 stars

Ik heb weer erg genoten van Valtada 5. Er zit, zoals volgens mij altijd wel, een zekere vorm van humor in het boek. En er zijn mooie stukken met veel beschrijvend taalgebruik. Het blijft alleen wel een boek waarbij, door de aard van het verhaal, niet alle personages evenveel aan bod komen en vaak genoeg moet je best wel even wachten tot een bepaald personage weer aan de beurt is. Overgangen van de een naar de ander zijn op sommige plekken erg goed. Een aarbeving vond plaats bij persoon A, en als dat stuk 'af' is, gaat het verhaal naar persoon B, waar de grond ook aan het beven is.